top of page

Wendela 
Kloosterman

Ik ben geboren in 1955 in Amsterdam als jongste in een groot gezin met 7 kinderen. Mijn vader was een lieve, geleerde, afwezige man en mijn moeder was een energieke, artistieke vrouw. Ik ben opgegroeid tussen al die mensen en hun groepsdynamiek. Al voordat ik kon praten, zat ik de interactie te observeren tussen mijn ouders en broers en zussen. Zo heb ik een voelspriet gekregen voor de (vaak niet uitgesproken) gevoelens van anderen en het effect van hun gedrag op elkaar.

Ik studeerde ooit Filosofie en Spaanse Taal- en Letterkunde, en maakte het allebei niet af. Ik werd er niet gelukkig van. Pas toen ik op de theaterschool een opleiding volgde tot dramadocent viel het kwartje:

Hoe mensen met elkaar omgaan, dat is mijn passie!

Het drong toen pas tot me door dat ik daar mijn vak van kon maken.

 

Vanaf dat moment heb ik gewerkt als trainer en coach onder de naam In Concreto. Ik leerde werken met Voice Dialogue en Essentiecoaching, met Mindfullnes, Geweldloze Communicatie. Playback Theatre en Herstelcirkels. Allemaal mooie methodes, waar ik mezelf en anderen beter door heb leren begrijpen.

Tegenwoordig in de coaching maak ik gebruik van al die technieken. En van wat ik heb geleerd in mijn eigen zoektocht.

Ik vind het een eer om als coach zo persoonlijk te mogen werken met mensen en hen te kunnen helpen met de grote vragen in hun leven. Ik houd ervan om mensen bewuster en onafhankelijker te zien worden. Ik ga graag zolang als me gegeven is, door met dit mooie werk.

 

Ik ben moeder van een zoon en een dochter en oma van twee jongens. Ik ben destijds gescheiden toen de kinderen nog klein waren en ik heb ze jarenlang opgevoed in een co-ouderschap. Daar hebben we allemaal veel van geleerd. Ik ben heel dankbaar voor mijn contact met  mijn kinderen en kleinkinderen. 

Sinds 35 jaar heb ik een fijne nieuwe relatie.

Naast Coaching houd ik mij soms nog bezig met:

Terugspeeltheater 

Terugspeeltheater of Playback Theatre is een vorm van improvisatietheater. Mijn theatergroep heet Wij Spelen Jouw Verhaal. Ik nodig als conductor het publiek uit een persoonlijk verhaal te vertellen. De spelers en muzikant maken daar ter plekke theater van. Iedereen kijkt mee naar de verteller die zit te kijken naar zijn of haar eigen verhaal. En heel verbindende ervaring.

a08e20_5f04f5cecb604206ac30c69124165d12~mv2_d_1600_1200_s_2.webp
diversiteit in de sneeuw.jpg

Herstelcirkels

Herstelcirkels is een mooie methode om met conflicten om te gaan. We luisteren naar de ervaring van iedereen die betrokken is bij het conflict. Eerst apart, daarna pas bij elkaar. Net zolang tot betrokkenen elkaar kunnen horen en elkaar weer kunnen zien in al hun menselijkheid. 

Waarde(n)volle Gesprekken

Ik leid Procesbegeleiders op die een zogenaamd ‘Waarde(n)vol Gesprek’ leren begeleiden met een team. Dat is een dialoog met een groep collega’s, waarin onderliggende waarden en drijfveren achter het handelen worden onderzocht.

Groepstherapie
bottom of page