top of page

Relatie

Elke relatie is uniek. Het is een kwetsbaar weefsel dat  je samen maakt. Moeilijkheden waar je tegenaan loopt, kunnen het stuk maken. Maar als je bereid bent ernaar te kijken, kan je ze ook zien als kansen, waardoor je relatie juist sterker wordt. Ik kan jullie daarbij helpen. Ik werk dan afwisselend met jullie samen en met ieder apart.

WK Website assets_Relatiecoaching LR.png

Een crisis in je relatie kan het begin worden van persoonlijke groei en een sterkere en meer liefdevolle relatie. Dan moet je wel beiden bereid zijn te onderzoeken wat je zelf nodig hebt en wat de ander nodig heeft.

Ik help jullie graag om elkaar (weer) echt  te kunnen horen en zien. En om naar jezelf te kijken en je af te vragen, wat kan ik zelf doen om onze relatie te verbeteren, in plaats van alleen te bedenken wat die ander allemaal ‘fout’ doet.

 

Het is niet mijn rol om jullie koste wat het kost bij elkaar te laten blijven. Soms is het beter om de relatie te beëindigen. Maar als je er voor kiest uit elkaar te gaan, maakt het veel uit hoe je dat doet. Zeker als je kinderen hebt.  Jarenlange strijd en rancune is voor iedereen slecht. Het is een groot geschenk  voor je kinderen, maar ook voor jezelf, als je na een scheiding met respect met elkaar om kan gaan. Ook in dat proces van goed afscheid nemen kan ik jullie begeleiden.

Het wordt steeds moeilijker om naar elkaar te luisteren.

We krijgen steeds vaker ruzie.

Zijn we uit elkaar gegroeid?

Als jullie dit herkennen,
kan ik jullie misschien helpen.

Alle aandacht gaat alleen nog naar de kinderen en het werk.

Ik weet niet of we wel bij elkaar kunnen blijven.

Er is zoveel gebeurd, de ergernissen zijn groter dan de fijne momenten samen.

We vertrouwen elkaar niet meer.

Dit is hoe ik werk:

  • Ik luister naar jullie verhaal en ieders onderliggende gevoelens en behoeftes, zonder partij te kiezen.

  • Alles kan aan de orde komen.

  • Ik help jullie allebei om je eerlijk uit te spreken en meer bewustzijn te krijgen over je eigen aandeel in de relatie.

  • We kijken in het hier en nu waar het precies mis gaat. Dan wordt helder waar de kans op verbetering zit.

  • Wat is de context? Welke keuzes moeten misschien worden gemaakt?

  • Ik ben ook confronterend als het nodig is. Ik vertel jullie eerlijk wat mij opvalt.

Individuele sessies

Ik werk afwisselend met jullie samen en met ieder apart. In de individuele sessies kijken we naar je patronen en mogelijke trauma’s die je verwachtingen van de relatie hebben gevormd.

Essentie Coaching

Helpt jullie allebei om beter contact met jezelf en je eigenheid te krijgen. Vanuit je essentie kijk je anders naar je relatie en zie je andere mogelijkheden.

Herstelcirkels

Ik help jullie om naar elkaar te luisteren, zodat je je allebei gehoord voelt. Daarin maak ik gebruik van de methodiek van herstelcirkels.

Geweldloze Communicatie

Geweldloze Communicatie van Marshall B. Rosenberg is een grote hulp in het onderhouden van een liefdevolle relatie. In plaats van de ander aan te vallen en in je hoofd verwijten te maken, leer je onderzoeken wat jou eigenlijk zo stoort. Als duidelijk wordt welk verlangen eronder zit, kan je dat duidelijk uitspreken. Dan wordt een gesprek weer mogelijk.
pexels-j-lee-6825703_edited_edited.jpg

De aanpak, de deskundigheid en de ervaring van Wendela, in combinatie met haar zorgzame houding en haar rustige en kalme manier van doen, waren voor mij de baken die ik nodig had om mijn weg te vinden uit de storm terug naar mijzelf.

 

Als je je verloren voelt of gebroken, als je een helpende hand nodig hebt om uit een persoonlijke crisis te komen, zodat je weer helder kan denken, als je moet leren communiceren op een manier waardoor je gehoord wordt, dan kan ik coaching door Wendela van harte aanbevelen.  Je zal er geen spijt van hebben.

Ik zal altijd dankbaar zijn dat ik daarvoor heb gekozen.

 

Jessie, Agile coach

bottom of page